Share with your friends


Submit

Asociația Bistrița Civică nu are ca scop intrinsec Pădurea Codrișor, spune Adrian Florin Chereji | Timp Online

04/08/2013

Fostul primar al Bistriţei, Adrian Florin Chereji, este iniţiatorul unui nou ONG, Asociaţia Bistriţa Civică. El spune că organizaţia se va implica în toate problemele de interes major pentru comunitate. „Cine crede că avem alte intenţii se înşală sau cine vrea să intre în asociaţie ca să-şi realizeze nişte scopuri personale se înşală cu lucrul acesta”, a declarat Chereji.

„Asociaţia Bistriţa Civică nu are ca scop intrinsec Pădurea Codrişor. Noi vrem să ne implicăm în viaţa comunităţii într-o formă instituţionalizată, la problemele majore să ne spunem punctul de vedere. Eu cred că Asociaţia Bistriţa Civică va fi un partener corect de dialog. Cine crede că avem alte intenţii se înşală sau cine vrea să intre în asociaţie ca să-şi realizeze nişte scopuri personale se înşală cu lucrul acesta. Vom încerca să antrenăm cât mai mulţi cetăţeni în această viaţă comunitară. Trebuie să fie ascultată şi vocea cetăţeanului. Sunt foarte mulţi care comentează în mod negativ după ce s-a făcut un lucru. Când se fac dezbaterile organizate nu se duc acolo să-şi spună punctul de vedere. Eu nu cred că cineva nu ar ţine cont (de părerea oamenilor –n.r.) dacă s-ar vedea că cetăţenii vin şi participă la viaţa oraşului. Oricine ar fi în acest oraş, nu cred că ar putea să nu ţină cont de părerea cetăţenilor”, a declarat Chereji.

Întrebat dacă i-a venit ideea să înfiinţeze Asociaţia Bistriţa Civică după ce a văzut cum s-au coalizat locatarii de pe Aleeea Trandafirilor ca să apere terenul de sport, Adrian Florin Chereji a spus: „Nu de la terenul de sport mi-a venit ideea. Dacă vă aduceţi aminte, am avut o intervenţie publică acum trei luni când mi-am exprimat punctul de vedere vizavi de pârtia de schi. S-a mai făcut o propunere cu un incubator de afaceri… Ideea mi-a venit mai demult, dar am găsit un moment favorabil pentru că am constatat că era convocată dezbaterea pe Planul Urbanistic General (PUG) în care se insista pe această variantă de şosea ocolitoare (de sud -n.r.) după ce ştiam că, în 2010, o instanţă din România a pronunţat o sentinţă definitivă şi irevocabilă privind ilegalitatea traseului prin această zonă. Am crezut că problema e rezolvată. Când am văzut că din nou se insistă pe această variantă, atunci am hotărât să acţionez mai concret şi mai direct. Cred că numai acţiunea în Consiliul Local Bistriaţ este insuficientă, acolo e cumva în spatele uşilor închise şi e insuficient. Cetăţenii trebuie să ştie ce fac aleşii lor”, a declarat Adrian Florin Chereji.

Articol integral pe Timp Online | Cristiana Sabău, 9 august 2013

Share with your friends


Submit
0 Comentarii
Spune-ți părerea

Adresa de email nu va fi publicată

Lasă un răspuns