Share with your friends


Submit

Peste 1.500 de semnături s-au adunat deja pentru salvarea Pădurii Codrișor. Vor ajunge la Guvern | Timp Online

14/09/2013

Membrii Asociaţiei Bistriţa Civică, mobilizaţi în jurul proiectului „Salvaţi Pădurea Codrişor!” au reuşit să adune peste 1.500 de semnături pe care le vor ataşa memoriilor transmise Guvernului României şi ministerelor aflate în subordinea sa în dorinţa de a bloca traseul viitoarei variante ocolitoare pe care Primăria BIstriţa vrea să o facă defrişând o parte din pădure.

Adunaţi în jurul lui Adrian Florin Chereji, iniţiatorul Asociaţiei Bistriţa Civică, zeci de localnici au participat şi sâmbătă la o nouă drumeţie menită să salveze Pădurea Codrişor.

„Am adunat cel puţin 1500 de semnături pentru petiţie şi, săptămâna viitoare, vom trimite documentul primului ministru şi tuturor ministerelor, cred că zece la număr. Eu sper să aibă succes această petiţie. În adresa de înaintare la fiecare minister vom face referiri specifice. De exemplu: de ce o adresăm lui Raed Arafat? Pentru că şoseaua ar urma să treacă prin faţa Serviciului Judeţean de Ambulanţă. Dânsul, ca secretar de stat, răspunde de serviciile de urgenţă. Ministrului Sănătăţii îi vom semnala faptul că trece prin preajma Spitalului TBC şi afectează sănătatea unor oameni, în adresa trimisă Ministerului Fondurilor Europene vom menţiona că sunt bani foarte mulţi pe un proiect aberant şi avem suficiente motive” , a spus Adrian Florin Chereji.

El i-a informat totodată pe participanţi că Asociaţia Bistriţa Civică a făcut o acţiune în instanţă prin care cere suspedarea Hotărârii Consiliului Local de convocare a referendumului din 29 septembrie arătând că se încalcă nişte prevederi legale.

„Nu poţi consulta populaţia pe o chestiune ilegală. Eu am mai dat acest exemplu, dar îl repet. Într-o localitate în care mulţi sunt plecaţi în Irlanda şi vin acasă cu maşini care au volan pe dreapta, dacă ei se duc la primar şi cer să facă un referendum de schimbare a Codului Rutier ca să circule altfel decât prevăd legile acestui stat, se poate face? Este mult teren în oraş. Am aflat că se pot face mulţi bani din cannabis. Atunci haideţi să cultivăm toate terenurile Primăriei cu cânepă. Sunteţi de acord să facem lucrul acesta? Ar putea accepta cineva un astfel de referendum?”, a întrebat retoric, Chereji, care a spus că legea prevede că variantele ocolitoare se construiesc în afara intravilanului, ceea ce nu este cazul acestei şosele. „Aici nu e un metru. Dacă ar fi un metru, ai zice, bine, închid ochii. Sunt cinci kilometri din 14, deci un traseu foarte lung prin intravilanul oraşului. Că ni se dau exemple de reabilitări a unor variante existente …. Acelea sunt reabilitări, nu construcţii noi. Nu se compară lucrurile. Din fonduri europene nu se va putea finanţa un proiect făcut cu un temei ilegal”, a adăugat Chereji.

Articol integral pe Timp Online | Cristiana Sabău, 14 septembrie 2013

Share with your friends


Submit
0 Comentarii
Spune-ți părerea

Adresa de email nu va fi publicată

Lasă un răspuns