Share with your friends


Submit

A debutat Festivalul Basm – expoziții și muzică de calitate | Someșeanul

22/07/2014

Municipiul Bistrița a găzduit timp de trei zile prima ediție a festivalului Basm, un eveniment interdisciplinar de cultură alternativă. Festivalul s-a desfășurat în perioada 18-20 iulie, în săptămâna care marchează aniversarea a 750 de ani de la prima atestare documentară a Bistriței.

Programul acestei ediții-pilot s-a focusat în acest context pe cultura celor trei popoare care au conviețuit de-a lungul secolelor în oraș: român, maghiar și german. Manifestările s-au desfășurat în mai multe locații, între care: scena Pietonal, Biserica Evanghelică, Casa Armatei, Muzeul Județean, foișorul din parc și hala Gala. Evenimentele cu plată au avut loc la Biserica Evanghelică, Casa Armatei și hala Gala, concertele fiind susținute zilnic de la ora 22:00.

Pe scenele de la hala Gala, din parc sau pietonal au fost prezente trupe ca: Aria Urbană, Robin& The Backstabbers, Neo(HU), Nuages Quartet & Lights Out, JazzyBit, Fanfara Transilvania, Grimus și Koszika & The Hotshots, fiind vorba despre trupe extrem de apreciate (rock alternativ, electro, jazz și world music) din Romania și Ungaria.

Articol integral pe Someșeanul | Răzvan Caucean, 22 Iulie 2014

Share with your friends


Submit
0 Comentarii
Spune-ți părerea

Adresa de email nu va fi publicată

Lasă un răspuns