Share with your friends


Submit

Celebrăm 750 de ani de atestare documentară a Bistriței cu un BASM fantastic | Bistrițeanul

09/07/2014

Ateliere creative, jocuri, muzică extraordinară și chef de viață (frumoasă!) în weekend-ul viitor la Bistrița!

Sunteți așteptați în Parcul Municipal să contribuiți cu un strop de suflet la desfășurarea unui festival cu totul special care aduce la Bistrița câteva trupe spectaculoase, giumbușlucuri, filme și expoziții. Se apropie Basm Festival!
Asociația Bistrița Civică revine cu încă un proiect original și spectaculos pentru orașul nostru! Este vorba despre Basm Festival – eveniment care își propune să promoveze orașul și să diversifice viața culturală locală.

Ediția pilot Basm Festival va avea loc între 18 și 20 iulie, exact în săptămâna în care Bistrița aniversează 750 de ani de la prima atestare documentară sub acest nume!

„Pentru zona foișorului din Parcul Municipal am pregătit o mulțime de activități pe perioada celor trei zile de Basm Festival. Nici un basm nu e complet fără giumbușlucuri așa că trupa Sirius vă așteaptă zilnic de la ora 15:00 pentru ateliere de inițiere în tainele jongleriei” anunță organizatorii.

Sâmbătă, 19 iulie, de la ora 13, sunteți poftiți la un atelier de ilustrat cărți poștale – „Bistrița, orașul meu” – susținut de Edith Pojum de la Cutie Cards. Timp de câteva ore aveți ocazia să creați propria voastră carte poștală cu Bistrița așa cum o vedeți la aniversarea celor 750 de ani de atestare documentară. După care, nu vă rămâne decât să lipiți un timbru și s-o trimite celor dragi în alte orașe sau țări. Atelierul este recomandat copiilor cu vîrsta între 7 și 11 ani, dar este deschis și publicului larg. Locurile sunt limitate așa că vă recomandăm să vă asigurați participarea printr-un mail la adresa contact@basmfestival.ro cu subiectul „atelier cutie cards”.

Pe parcursul zilei vă puteți distra și cu diverse jocuri de societate (Carcassone, Catan etc.) în timp ce ascultați muzică jazz și chill de pe vinylurile lui Andrei Puiu de la Mushroom Stoy și Kaleidonescu.

N-ar strica să stați cu ochii pe Paul Bucovesan și Claudiu Lazăr care vor realiza câte o pictură uriașă în perioada festivalului.

Sâmbătă și duminică de la ora 18:30 în foișorul din Parc aveți onoarea să asistați în sfârșit la câte un concert de jazz, înainte de a vă retrage spre scena principală de pe pietonalul Liviu Rebreanu.

Articol integral pe Bistrițeanul | Ioana Bradea, 9 Iulie 2014

Share with your friends


Submit
0 Comentarii
Spune-ți părerea

Adresa de email nu va fi publicată

Lasă un răspuns