Share with your friends


Submit

La mulți ani Bistrița! La mulți ani bistrițeni! În Biserica Evanghelică – primul concert din Basm Festival! | Bistrițeanul

18/07/2014

„La mulți ani Bistrița! La mulți ani bistrițeni!” au fost primele cuvinte rostite de Florin Chereji, președintele Asociației Bistrița Civică, principal organizator al Basm Festival care a debutat astă-seară cu un emoționant concert susținut de Cvartetul Nuages și trupa de rock Lights Out.

Președintele Asociației Bistrița Civică a ținut să mulțumească sponsorilor care au făcut posibil acest festival dar și tinerilor bistrițeni care au conceput evenimentele – deși nu mai locuiesc în oraș.

Iar dacă în acest lăcaș de cult a fost posibilă combinația între clasic și modern, elementele gotice armonizând perfect cu liftul ultra-performant care ne poartă până sus în turn – atunci de ce n-ar fi posibile și în muzică experimente foarte reușite precum cel încercat de Cvartetul Nuages și trupa de rock Lights Out, a mai remarcat Florin Chereji.

Concertul a început cu câteva piese din jazzul clasic – interpretate de cele patru membre din Nuages Quartet și orchestrate în ritmuri clasice, precum My funny valentine, Fly me to the moon sau Cry me a river.

Este primul cvartet cu o componență exclusiv feminină din Cluj ce cuprinde patru instrumente clasice care, altminteri, n-ar părea că ies din tiparele genului însă, sub degetele iscusite ale fetelor, acestea reinterpretează și revitalizează piese din diverse zone muzicale, de la tango la pop, de la muzică de film la folclor, păstrând din naturalețea și simplitatea acestora, insuflându-le totodată o notă elegantă și prestanța clasicului.

Articol integral pe Bistrițeanul | Ioana Bradea, 18 Iulie 2014

Share with your friends


Submit
0 Comentarii
Spune-ți părerea

Adresa de email nu va fi publicată

Lasă un răspuns