Share with your friends


Submit

Ignorată de autorități, Pădurea Codrișor este salvată și transformată într-un loc de promenadă de câțiva voluntari | Bistrițeanul

04/11/2014

Proiectul de reamenajare a potecilor din Pădurea Codrișor a fost finanțat prin Fondul de inovare civică administrat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile cu aproape 50.000 de lei. Valoarea întregului proiect se ridică la 72.885 de lei, potrivit lui Adrian Florin Chereji, unul dintre fondatorii asociației Bistrița Civică.

Reamenajarea potecilor Pădurii Codrișor va fi finanțată alături de alte 19 proiecte, care au fost selectate din nu mai puțin de 450 de aplicații din întreaga țară.

Implementarea proiectului a început deja weekendul trecut, când a fost realizată una dintre poteci botezată de către asociație „Poteca Veveriței”, exclusiv cu ajutorul voluntarilor care nu au stat pe gânduri și au dat o mână de ajutor la transformarea Pădurii Codrișor.

Vor fi amenajate de la zero două poteci, în timp ce altele trei vor fi refăcute, ele existând deja. Este vorba despre Poteca Stejarilor, Poteca Poienilor, Poteca Bicicliștilor, Poteca Veverițelor și Poteca Veteranilor. Lucrările vor continua până în 2015, la finalul lunii august.

Printre lucrările desfășurate se numără degajarea vegetației, amenajarea treptelor în zonele cu pantă mare și a podețelor.

„Vom mai confecționa bănci pe care le vom amplasa de-a lungul potecilor, iar în poienile din vârful dealului vom amenaja locuri de picnic cu măsuțe și scaune”, a precizat pentru Bistrițeanul.ro Adrian Florin Chereji.

Articol integral pe Bistrițeanul | Bianca Sara, 4 Noiembrie 2014

Share with your friends


Submit
0 Comentarii
Spune-ți părerea

Adresa de email nu va fi publicată

Lasă un răspuns