Share with your friends


Submit

Asociația Bistrița Civică, alt pas pentru ecologizarea Pădurii Codrișor și amenajarea potecilor | Timp Online

22/03/2015

Asociaţia Bistriţa Civică a organizat în acest sfârşit de săptămână noi acţiuni de ecologizare şi amenajare a Pădurii Codrişor. Organizaţia vrea ca, luna viitoare, cât mai mulţi elevi să vină şi să participe la lecţii tematice în pădure, iar până în vară să aibă loc şi alte acţiuni atractive, inclusiv un concert.

„Derulăm programul Salvăm Pădurea Codrişor şi nu putem sta departe de obiectivul pe care noi vrem să îl redămîntr-un mod cât mai util bistriţenilor. Sâmbătă am amenajat la Poteca Veveriţelor nişte variante mai uşoare pentru persoanele în vârstă şi copiii care nu sunt antrenaţi cu urcuşul, iar astăzi vrem să adunăm gunoaie. Am adresat şi o ofertă şcolilor gimnaziale şi primare ca, în Săptămâna Şcoala Altfel să facem lecţii tematice în pădure, iar în lunile aprilie-mai-iunie, vrem să continuăm cu acţiuni pentru ca bistriţenii să cunoască Pădurea Codrişor şi să o îndrăgească. Vor fi şi câteva suprize. Unul dintre cei mai îndrăgiţi interpreţi va veni şi va concerta aici. Sper ca, la sfârşitul proiectului, să avem o hotărâre de Consiliu Local iniţiată de cetăţeni care să repună în vigoare Planurile Urbanistice Zonale Codrişor 1 şi Codrişor 2 de amenajare a pădurii şi a malurilor râului Bistriţa ca zone de agrement pentru locuitorii Bistriţei”, ne-a spus Florin Chereji.

Printre participanţii la acţiunea de duminică l-am întâlnit şi pe inimosul profesor Ştefan Sălăgean de la Şcoala Salagean TureacGimnazială Tureac, voluntar Tăşuleasa Social şi membru al Centrului Carpatodanubian de Geoecologie Bucureşti, care a venit împreună cu doi elevi ai săi.

„Am aflat despre această acţiune şi am venit cu doi elevi din Tureac să ajutăm la ecologizarea Pădurii Codrişor. Suntem singura şcoală din judeţ care are patrula eco coordonată de Centrul Carpatodanubian de Geoecologie Bucureşti. Aceste acţiuni au sens pentru noi. Participăm la programe internaţionale în care învăţăm despre pădure, iar copiii sunt foarte bucuroşi să contribuie la un mediu frumos şi sănătos”, a spus prof. Sălăgean.

Articol integral pe Timp Online | 22 martie 2015

Share with your friends


Submit
0 Comentarii
Spune-ți părerea

Adresa de email nu va fi publicată

Lasă un răspuns