Share with your friends


Submit

Cine cunoaște valorile Bistriței?

05/05/2015

După succesul primei ediții, concursul Cunosc Valorile Bistriței revine în 2015. Marți, 12 mai, aflăm care dintre elevii bistrițeni cunosc cel mai bine istoria orașului nostru multisecular.

Vă așteptăm în număr cât mai mare, atât pentru a susține echipele înscrise, dar și să vă verificați sau împrospătați la rândul vostru cunoștiințele despre principalele evenimente sau marile personalități bistrițene. Evenimentul are loc marți, 12 mai, de la ora 17:00 în Teatrul de Vară de pe Pietonalul Liviu Rebreanu.

Concursul se desfășoară pe două categorii de vârstă: clasele V-VI și VII-VIII și este dotat cu premii între 600 și 1500 de lei pentru câștigătorii de la fiecare din cele două grupe de vârstă.


În cadrul aceluiași eveniment va fi proiectat documentarul „Clopotele Orașului” realizat de Nicoleta și Gheorghe Cherecheșiu și produs de Asociația Culturală Bistrița Medievală. Realizat în cursul anilor 2008 – 2010, filmul prezintă dramatismul incendiului din iunie 2008 care a distrus turnul Bisericii Evanghelice și efortul făcut de comunitatea bistriţeană şi de Asociaţia saşilor bistriţeni de peste hotare pentru a reda orașului clopotele şi ceasul din Turn. În documentar au fost surprinse momente inedite, cum ar fi turnarea clopotelor într-o fabrică din Passau, montarea lor în turn și primul sunet scos de ele peste oraş. Întregul periplu documentar este susținut de povestea preotului evanghelic Johann Dieter Krauss și de mărturiile celor implicați în acest efort.


Concursul este cofinanțat din bugetul local al municipiului Bistrița pe anul 2015.

Parteneri: Complexul Muzeal Bistrița Năsăud și Biblioteca Județeană Bistrița Năsăud.

Share with your friends


Submit
Tags: , , , ,
0 Comentarii
Spune-ți părerea

Adresa de email nu va fi publicată

Lasă un răspuns