Share with your friends


Submit

Premiile puse în joc de Asociația Bistrița Civică au motivat elevii să studieze cu atenție istoria orașului | Timp Online

12/05/2015

Concursul „Cunosc valorile Bistriței?”, organizat de Asociaţia Bistrița Civică, a adunat, anul acesta, la ediția a doua, numeroase echipaje din toate școlile bistrițene. Elevii au învățat istoria orașului ca să știe răspunde la 20 de întrebări și să câștige premiile de 300, 400 și 500 de lei puse în joc de organizatori.

La Concursul „Cunosc valorile Bistriţei?” au participat marţi echipe formate din câte trei elevi de la mai multe şcoli bistriţene. Cu toţii au venit atraşi de premiile consistente în bani oferite de organizatori, Asociaţia Bistriţa Civică. Premiul întâi a valorat 1500 de lei (câte 500 de lei pentru fiecare membru al echipei), premiul al doilea 1200 de lei (câte 400 de lei pentru fiecare membru), iar premiul trei 900 de lei (câte 300 de lei pentru fiecare).

Dacă anul trecut a fost organizat un singur concurs pentru tot ciclul gimnazial, anul acesta concursul a avut loc pe două categorii de vârstă V-VI şi VII-VIII ca să fie mai echitabil.

„Vrem să consolidăm spiritul civic al bistriţenilor. Fără să-ţi cunoşti trecutul, nu ai cum să clădeşti un viitor şi ne-am gândit să facem acest concurs pentru copiii bistriţeni. Ei sunt viitorul oraşului, să fie mândri că sunt bistriţeni, să consolidăm identitatea de bistriţean. Noi avem foarte multe lucruri cu care să ne lăudăm şi sper că îi vom ambiţiona să pună umărul la construirea unui viitor frumos pentru Bistriţa. Dacă acum e ediţia din primul an al ultimului sfert de mileniu din istoria Bistriţei, când se va împlini mileniul să îşi aducă aminte de această perioadă ca de una frumoasă în dezvoltarea oraşului şi poate şi de oamenii care au trăit în perioada aceasta în Bistriţa, să-şi aducă aminte cu drag de noi generaţia care va veni peste 250 de ani”, a spus Florin Chereji, preşedintele Asociaţiei Bistriţa Civică.

Întrebările adresate concurenţilor au fost din istoria lui de la înfiinţarea până la începutul secolului XX.

„Sunt o serie de 10 întrebări, test grilă, din care trebuie să aleagă răspunsurile corecte şi 10 întrebări libere. În cel de-al doilea caz, le lăsăm copiilor libertatea de a răspunde fiindcă vrem să vedem dacă au înţeles evoluţia oraşului în timp pentru a putea face şi departajarea. Concursul e unul cu premii în bani pentru că sunt motivant pentru ei”, a mai spus Florin Chereji.

Din juriu au făcut parte profesorul Ioan Bâca de la Facultatea de Geografia Turismului a Universităţii „Babeş-Bolyai” Cluj, cercetătorul Corneliu Gaiu, directorul Muzeului Bistriţa, Liliana Coceşiu – director în cadrul Primăriei Bistriţa şi Monica Munthiu, reprezentant al organizaţiei Bistriţa Civică.

Articolul integral pe Timp Online | Cristiana Sabău, 12 Mai 2015

Share with your friends


Submit
Tags: , , , , ,
0 Comentarii
Spune-ți părerea

Adresa de email nu va fi publicată

Lasă un răspuns