Share with your friends


Submit
Background Image
aq_block_2
Pentru dezvoltarea durabilă a Bistriței

Plămânul verde al orașului trebuie protejat


Inițiativa Salvăm Pădurea Codrișor nu se opune proiectelor de infrastructură ci propune soluții de dezvoltare în concordanță cu nevoile Bistriței și a locuitorilor săi, cu studille de trafic și legislația în vigoare. Scopul proiectului este restabilirea destinației inițiale de pădure-parc pentru pădurea Codrișor, în locul defrișării pentru realizarea variantei ocolitoare.

Prin amenajarea pe întreaga suprafață a pădurii a unor puncte de atracție se va putea valorifica potențialul urbanistic, peisagistic și turistic al dealului Codrișor, se va asigura viabilizarea și creșterea atractivității zonei cu participarea cetățenilor orașului.

Aflați mai multe despre proiect


Background Image
aq_block_7
Primul festival interdisciplinar de cultură alternativă din Bistrița

Aduce muzică, filme, expoziții și multe altele


Încă de la prima ediție, Basm Festival s-a remarcat ca unul dintre cele mai importante evenimente culturale din județ. Datorită programului divers, dar coerent, și a vizibilității ridicate, festivalul a atras aproape 10.000 de participanți pe parcursul celor trei zile de evenimente, aproximativ jumătate dintre aceștia venind din alte județe.

Prin dezvoltarea conceptului inițial, prezența unor artiști internaționali și completarea programului cu activități conexe, Basm Festival poate deveni unul dintre principalii piloni de promovare turistică turistică a orașului și o legătură directă între publicul local și scena alternativă contemporană.

Detalii despre festival

 


Background Image
aq_block_12
Prin renunțarea la acest proiect

Bistrița riscă să fie izolată pentru cel puțin 50 de ani


Traseul Satu Mare-Dej-Bistrița-Vatra Dornei-Suceava  este consacrat ca legătură rutieră tradițională între Transilvania și Moldova/Bucovina, fiind parte a drumului european E58. Excluderea acestei autostrăzi din proiectul actual de Masterplan Transporturi afectează potențialul de dezvoltare economică a nordului țării prin izolarea de principala rețea de infrastructură rutieră.

Asociația Bistrița Civică a invitat reprezentanții autoritășilor locale și parlamentarii din județ la o dezbatere pe această temă. În urma discuțiilor mai multe partide politice și-au asumat promovarea acestui proiect cu participarea și susținerea conducerii județene.

Află mai multe


Background Image
aq_block_17
Pentru a clădi viitorul

Trebuie să cunoști trecutul


Începând din anul 2014 asociația noastră organizează concursul Cunoști Valorile Bistriței, prin care încurajăm elevii din oraș să studieze istoria orașului nostru multisecular. Scopul acestui concurs este de a implica elevii orașului la viața comunității, temele fiind în strânsă legatură cu viața în comunitate.

Prima ediție s-a adresat elevilor din ciclul gimnazial și le-a oferit echipelor câștigătoare premii în bani precum și o excursie de 4 zile prin cetățile medievale din Transilvania.

Tu cunoști valorile Bistriței?