

Plămânul verde al orașului trebuie valorificat
Inițiativa Salvăm Pădurea Codrișor nu se opune proiectelor de infrastructură ci propune soluții de dezvoltare în concordanță cu nevoile Bistriței și a locuitorilor săi, cu studille de trafic și legislația în vigoare. Scopul proiectului este restabilirea destinației inițiale de pădure-parc pentru pădurea Codrișor, în locul defrișării pentru realizarea variantei ocolitoare.
Prin amenajarea pe întreaga suprafață a pădurii a unor puncte de atracție , se va asigura viabilizarea și creșterea atractivității zonei cu participarea cetățenilor orașului. Se va asigura punerea în valoare a dealului Codrișor, a pădurii și a panoramei asupra orașului și crearea unei zone naturale de agrement, foarte aproape de zonele rezidențiale ale orașului; parcul municipal, construit la inceputul sec.XX, cu o suprafață de cca 7 ha, este prea mic pentru actuala populație a orașului.
Totodată, prin acest proiect dorim să realizăm mobilizarea și responsabilizarea bistrițenilor pentru apărarea drepturilor lor privind un mediu înconjurător sănătos. De asemenea, în cadrul proiectului există numeroase activități de educație civică (atelierele propuse a se realiza în poienile din pădure) precum și implicarea copiilor si tinerilor în viața comunității. Reușita proiectului va consolida spiritul comunitar, în special în rândul tinerilor.
Evenimentele pe care le-am organizat în ultimele luni au arătat doar o parte din activitățile ce pot fi găzduite de Pădurea Codrișor. Concerte, jocuri și concursuri sportive, ateliere, toate pot avea loc într-un cadru natural la doar câteva sute de metri de centrul orașului.

Ajută-ne să strângem minim 4000 de semnături
pentru a determina Consiliul Local să reintroducă zona Codrișor în lista zonelor de agrement din Bistrița
și să înceapă realizarea amenajărilor prevăzute în PUZ Codrișor!

Amenajarea potecilor din Pădurea Codrișor
Amenajarea potecilor tradiționale din Pădurea Codrișor reprezintă un aspect important al proiectului nostru. Aceasta include curățarea, marcarea potecilor dar și amenajarea de trepte în zonele dificile. Totodată, pentru completarea acestor trasee de promenadă, vor fi amplasate zone de odihnă, cu bănci și mese, toate realizate din materiale naturale care se integrează armonios în atmosfera pădurii.
Lucrările au început în toamna lui 2014 cu Poteca Veverițelor și vor continua în următoarele luni pentru finalizarea celorlalte patru poteci. Vă așteptăm în număr cât mai mare alături de voluntarii noștri, datele exacte vor fi anunțate aici și pe pagina dedicată de facebook.